راد گالوانیزه و کاربرد آن در صنایع فولادی


 گالوانیزه و انواع آن

راد یا پیچ متری گالوانیزه و یا میله ی رزوه دار نوعی لوله فولادی تمام ‌رزوه است که دارای روکشی از گالوانیزه می ‌باشد. راد گالوانیزه کاربرد های زیادی در  سازه های فلزی، تاسیسات ساختمان‌ها، صنایع نفت و پتروشیمی و دارد. بطور کلی باید گفت راد گالوانیزه یکی ازلوازم ضروری و پر کاربرد در صنایع می باشد که از آن به عنوان  نگهدارنده و تثبیت کننده بسته به نوع تأسیسات یا فعالیت مورد نظر، استفاده می کنند. این وسیله دارای طول متغییری است که در یک ساختار مارپیچی امتداد می باید و از نظر ظاهری شبیه به پیچ است اما رزوه های موجود در اطراف و امتداد میله به طور کاملی گسترش یافته اند تا خاصیتی چرخشی در میله ایجاد کنند که این حالت موجب می شود تا سازه مقاومت زیادی نسبت به فشار داشته باشددر این مقاله قصد داریم بیشتر با راد گالوانیزه،انواع و کاربرد آن آشنا شویم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.


انواع راد گالوانیزه

راد گالوانیزه ها بطورکلی از نظر ظاهری و نوع شکل به دسته های دنده درشت، دنده ریز، یک متری و دو متری تقسیم می شوند.

اما باید گفت آلیاژهایی که در ساخت راد گالوانیزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، مقاومت‌های متفاوتی نسبت به سایز و کاربردشان دارند. لازم به ذکر است که  انواع رادها  با شیارهای پیچی مختلفی تولید می شوند که هر یک از آن ها دارای کاربرد خاصی است.

به عنوان مثال برخی از این محصولات به شکل رزوه‌هایی مثلثی و بعضی دیگر به شکل نیم ‌دایره، برخی نیز به شکل مربعی و ذوزنقه‌ای تولید می شوند . هر یک از این راد ها ، دارای کاربرد ها و استانداردهای خاصی می باشند.

  

مفتول هایی که برای ساختن راد ها بکار می رود دارای مقاومت های متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند. برخی از آن‌ها که دارای مقاومت بالایی اند برای سازه‌های قدرتمندتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از طرفی انواع میله رزوه‌ دار بر اساس نوع پوشش محافظی که دارند طبقه بندی می شوند. پوشش گالوانیزه می‌تواند در دو شکل سرد و گرم ایجاد شود که حالت گرم آن دارای مقاومت بالاتری می باشد و برای جلوگیرى از زنگ زدگی بیرون و داخل راد گالوانیزه ، از مفتول گالوانیزه گرم استفاده می شود.

از دیگر مواردی که باعث بوجود آمدن انواع مختلف راد ها می شود بحث طول و وزن راد می باشد. قابل توجه است که طول بزرگترین رادی که می تواند تولید شود ۱۰ متر است،که این راد گالوانیزه برای پروژه‌های عمرانی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد راد گالوانیزه

یک اتصال پایدار و محکم توسط اتصال دهنده و به کمک رزوه هایی که در آن موجود است ایجاد می شود. افزون بر آن رزوه ها دارای خاصیتی هستند که سایر اتصالات مثل مهره ها به راحتی در آن پیچ خورده می شوند و سازه بدون هیچگونه لغزشی در جای خود ثابت می ماند.

راد گالوانیزه دارای کاربردهای بسیاری می باشد اما در حالت کلی وظیفه ی اصلی ان ایجاد یک پیوند محکم و قوی  بین  دو جسم می باشد که موجب  تثبیت کلی سازه می شود.

از میله های رزوه دار اغلب در موتور های گازی برای محکم نگه داشتن سرسیلندر بر روی موتور استفاده می شود به طوری که وجود دو رزوه در دو طرف موجب مقاومت موتوردر برابر لرزش و کشش می شود. راد گالوانیزه ها کاربرد های فراوانی نیز در ساخت و ساز دارند و اغلب در زمان ساخت سازه ها ، ساختمان ها ، پل ها و پروژه های عمرانی از راد گالوانیزه استفاده می شود.

 

نحوه ی برش راد گالوانیزه

گاهی لازم است تا راد گالوانیزه متناسب با نوع پروژه اندازه گیری و برش داده شود. شاید فکر کنید این فرایند کار بسیار ساده ای است اما باید بگوییم که به هیچ عنوان اینگونه نیست چرا که ممکن است در زمان  برش راد گالوانیزه، رزوه ها تحت تاثیر قرار بگیرند در نتیجه این کار نیازمند دقت بالا و ابزار های خاص می باشد.

نتیجه گیری

به عنوان سخن پایانی، باید گفت که راد گالوانیزه ها کاربرد های زیادی خصوصا درصنعت ساخت و ساز دارند و با توجه به نیاز یک پرژه با شرایط خاصی برش داده شده و مورد استفاده قرار میگیرند. بطور کلی میله های رزوه دار نقش نگه دارنده را ایفا می کنند. امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد