لوله گالوانیزه و انواع آن با معرفی کاربردها

لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه، لوله فولادی است که سطح آن با ماده روی پوشانده شده است تا لوله در معرض عناصر خارجی قرار نگیرد و مانع رسیدن رطوبت شده با این کار مقاومت آن را در برابر خوردگی بالا ببرند. درواقع کلمه گالوانیزه همان فرآیندی است که در آن فولاد در روی ذوب شده فرو می رود تا یک لایه محافظ ضدزنگ زدگی سطح آن را فرا بگیرد.

دمای ماده روی 850 درجه فارنهایت بوده و به بدنه فولاد پیوند می خورد و چون با سرعت بسیار کمتری نسبت به فولاد خراب می شود از نظر هزینه نیز برای گالوانیزه کردن فولاد بسیار مقرون به صرفه است.

به دلیل رنگ تیره روی، بدنه لوله گالوانیزه کمی تیره تر از لوله فولادی است و از آن در برابر تجزیه شدن محافظت می کند و این امکان را میدهد تا از آن در ساختمان های خیلی مرتفع نیز بهره برد. لوله گالوانیزه قابل بازیافت می باشد.

 لوله گالوانیزه بیشترین استفاده را در تأمین کردن آب خانه ها دارد زیرا مقاومت آن در برابر خوردگی چندین برابر بیشتر از لوله های آهنی بوده و حتی از لوله های فولادی نیز بیشتر است.

یکی دیگر از مزیت های لوله گالوانیزه این است که بدلیل استفاده از روی از تجمع رسوبات معدنی که میتوانند خط انتقال آب را مسدود کنند جلوگیری می شود.

برای تشخیص لوله گالوانیزه باید بدانید ابتدا و در هنگام نصب لوله گالوانیزه این لوله ها به رنگ نیکل هستند اما با گذشت زمان و زیاد شدن سن، لوله گالوانیزه که به محیط اطراف خود واکنش نشان داده است رنگ کدرتر یا تیره تری پیدا می کند. درصورتی که کاربران این لوله ها را حین نصب رنگ آمیزی کرده باشند تشخیص آنها در نگاه اول سخت تر می شود.

  

نیاز به لوله برای تأمین آب و گاز منازل از ضروری ترین موارد استفاده از لوله است. برای حمل آب و گاز از 2 نوع متداول لوله استفاده می شود که لوله سیاه و لوله گالوانیزه نام دارند.

کاربردهای لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه به صورت لوله کشی برای آبرسانی یا به عنوان یک لوله با مقاومت بالا و سبک تر بودن نسبت به لوله فولادی برای کاربردهای محیط خارجی و در مواردی مانند نرده محافظ ، داربست، ریل و نرده، بالکن و ... و همچنین در محیط شهر و در جاده، کارخانه ، مدارس، میدان ها و ... نیز استفاده می شود.

البته از لوله گالوانیزه در صنایع پزشکی، کشاورزی، ابزارهای مکانیکی و حمل و نقل صنعتی، وسایل آشپرخانه و ... نیز بهره بری می شود.

انواع لوله گالوانیزه ممکن است در مدلهای درزدار یا بدون درز تولید شوند. لوله گالوانیزه بدون درز نه تنها در برابر خوردگی مقاوم تر بوده بلکه می توانند فشارهای بالاتر را نیز تحمل کنند. لوله گالوانیزه فولادی هزینه کمتری داشته در عین حال بسیار بادوام بوده و عمر مفید بیشتری نیز دارند.

لوله گالوانیزه به دو مدل گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تقسیم می شود که قیمت مدل گرم آن بالاتر است. از لوله گالوانیزه گرم به طور گسترده در ساخت ماشین آلات، وسایل نقلیه راه آهن، بزرگراه ها، کانتینر، ماشین آلات کشاورزی و نفتی، صنعت خودرو، معادن ذغال سنگ و ... استفاده می شود.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد